2015. már 31.

42 perc alatt 8 gól

írta: maracanazo
42 perc alatt 8 gól

de-pena.jpg

Vasárnap 5-3-ra győzött a címvédő Nacional az újonc Atenas ellen az uruguayi bajnokság (Clausura) 6. fordulójában, ám ez önmagában véve még nem lenne érdekes. A találkozót az teszi különlegessé, hogy mind a nyolc gól a második félidőben, összesen 42 perc alatt született, márpedig ilyenre még nem volt példa az 1994 óta íródó osztott rendszerű, egy Aperturából és egy Clausurából álló pontvadászatban.

A Nacional meglehetősen rossz formában várta a San Carlosból érkezett csapatot, hiszen az első öt fordulóban megszerezhető tizenöt pontból mindösszesen négyet kapart össze. Álvaro Gutiérrez együttese az első játékrészben számos helyzetet dolgozott ki az Atenas ellen, de akkor még nem sikerült a kapuba találnia, vagyis a szurkolói joggal kongatták a vészharangokat. A szünet után aztán Diego Arismendi fejesből juttatta vezetéshez a hazai csapatot; a találat az 50. percben született, és ezt követően még hétszer kellett a kapusoknak kiszedniük a lasztit a hálóból.

A Nacional 1-0-ra, 2-0-ra, 2-1-re, 4-1-re és 4-3-ra is vezetett a mérkőzésen, amely csak Gonzalo Ramos 92. percben szerzett góljával dőlt el (és alakult 5-3-ra). A meccs legjobbja egyébként a háromszor is eredményes Carlos De Pena volt (fehér mezben a képen).

A 6. forduló összefoglalója - az utolsó blokkban láthatók a Nacional-Atenas góljai

Az elmúlt években több olyan mérkőzést is láthattak az uruguayi futballrajongók, amely az átlagosnál kimagaslóan több találatot hozott. Nézzünk ezek közül néhányat!

2002-ben a Defensor Sporting 8-1-re nyert a Juventud de Las Piedras vendégeként, és a félidőben a lilák már 4-0-ra vezettek.

2005 novemberében a Danubio úgy gázolt át a Peñarolon 7-2-re, hogy a 6. percben (már/még) két góllal vezetett az ellenfele; a győztes csapatban Walter Gargano, Chrisitan Stuani és Ignacio González is kezdőként kapott helyett.

 

Peñarol 2-7 Danubio (2005)

 

Bő két évvel később, 2007 decemberében a Danubio a Progreso ellen kilencet vágott; a 9-1-re megnyert bajnokin Ignacio González és Chrisitian Stuani egyaránt négy gólig jutott.

A 2007/2008-as bajnokság 2. fordulójában a River Plate 6-3-ra verte a Peñarolt 1-1-es félidei állás után, míg a Clausura 10. játéknapján, 2008 áprilisában, éppen a River volt a szenvedő fél, miután úgy kapott egy hatost a Nacionaltól, hogy előtte már 3-0-ra vezetett.

Szűk két hónappal később a River Plate a Clausura fináléját is hasonló körülmények között bukta el a Peñarollal szemben, miután 3-1-es vezetésről kapott ki 5-3-ra.

2008-ban a Defensor Sporting a Rampla Juniors vendégeként nyert 6-1-re úgy, hogy az első félidőben még 0-0-ra álltak felek: a hét gólt az 53. és a 86. perc között hozták össze a csapatok.

Szólj hozzá

danubio nacional peñarol riverplate uruguay2015