2010. már 13.

Danubio, Wanderers: Ki a hullámvölgyből?

írta: maracanazo
Danubio, Wanderers: Ki a hullámvölgyből?

A hétvégén rendezik a Clausura 8. fordulóját; az összecsapások előtti legfontosabb kérdés, hogy sikerül-e a két fekete-fehér egyesületnek kikecmeregnie a hullámvölgyből. 

Kezdjük a Danubióval! Az elmúlt szombaton mutatkozott be a csapatnál az új edző, Sergio Markarian, valamint segítője, Pablo Bengoechea; a Racing elleni 3-2-es vereség igencsak bosszantó lehetett, hiszen: 1. Diego Ifrán a 18. percben tizenegyest hibázott, 2. Recobát és Cacerest is kiállította a játékvezető, 3. végül pedig kétgólos előnyt pazaroltak el a Los franjeados becenevű klub játékosai.

Akad még tehát munka bőven az Estadio Jardines del Hipódromo környékén - az összesített táblázaton jelenleg a nyolcadik helyen álló csapatnak meg kell kezdenie a felzárkózást, amennyiben be akar jutni a nemzetközi kupaindulásról döntő Liguillába. (A Liguilla Pre-Libertadores y Pre-Sudamericana elnevezésű minitornát a bajnokság végén rendezik a végleges tabella első hat helyezettje számára; körmérkőzésekkel döntik el, hogy mely csapatok vehetnek részt a dél-amerikai kupákban.) 

Vasárnap délelőtt 10.15-kor hazai pályán fogadják a Clausurában eddig ötvenszázalékos teljesítménnyel rendelkező Cerrito csapatát úgy, hogy Recoba és Caceres eltiltás, Carlos Grossmüller és Miguel Márquez pedig sérülés miatt nem állhat a szakvezető rendelkezésére.

Mindössze kilenc alkalommal találkozott a két klub az első osztályban; ötször nyert a Danubio, egyszer a Cerrito, három találkozójuk döntetlen lett. A gólkülönbség 13-6. Az eddigi legnagyobb arányú Danubio-győzelem a 2007-es Clausurában volt, akkor 3-1-re nyertek "A csíkosok". Az Aperturában egyébként 2-2-es döntetlent játszott egymással a két egyesület; a Danubio kétgólos hátrányból felállva a 92. percben szerezte meg az egyenlítő találatot. Hasonló eredménnyel most már aligha lennének elégedettek.

 

Danubio-Cerrito

Estadio Jardines del Hipódromo - vasárnap 10.15*

 

 

Következzen a Montevideo Wanderers, amelynek a múlt héten nem jött össze a bravúr a Nacional otthonában, viszont ezúttal is egy Libertadores-kupás csapat, a Racing ellen kellene pontokat szereznie! A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen nem léphet pályára Darío Ferreira, aki öt sárga lapért járó automatikus eltiltását tölti - William Klingender játszhat a helyén, míg a Nacional elleni bajnokin kisebb sérülést összeszedő Martín González számításba vételéről csak az utolsó pillanatban döntenek.


Az októberi Racing-Montevideo Wanderers találkozón egyébként kiütéssel győztek az akkori vendégek: Méndez, López egy-egy találatával, valamint Vanderhoegt duplájával 4-0-ra nyertek a Parque Osvaldo Roberto gyepén. A két csapat között jelenleg egy pontnyi a különbség az összesített táblázaton a Bohemios javára; ha ma is sikerülne nyerniük a zöld-fehér klub ellen, életben maradna a nemzetközi kupaindulásba vetett hitük, hiszen a Wanderers az összesített táblázaton jelenleg 30 pontjával a hetedik helyen áll, három ponttal lemaradva a már Liguillát érő hatodik pozíciótól.

 

Montevideo Wanderers-Racing Montevideo

Parque Alfredo Víctor Viera - szombat, 18 óra*


A *-gal jelölt időpontok természetesen az Uruguayban érvényes számítás szerint értendők.

 

Szólj hozzá

danubio wanderers