2010. már 25.

Ostolaza a Cerro Largo új edzője

írta: maracanazo
Ostolaza a Cerro Largo új edzője

Santiago Ostolaza lett a Clausurában eddig meglehetősen gyengén szereplő Cerro Largo új vezetőedzője; a szakember Danielo Núñezt váltja a kispadon.

Az idén 48. életévét taposó Ostolaza  1985 és 1993 között 43-szor ölthette magára a Celeste mezét; részt vett az 1990-es olaszországi világbajnokságon, amelyen Uruguaynak sikerült a legjobb 16 közé jutnia, de szerepelt az 1989-es, valamint az 1993-as Copa Americán is.

Klubszinten a Nacionallal érte el a legnagyobb sikerét: 1988-ban Libertadores Kupát és Világkupát nyert a Tricolores tagjaként. A Newell's Old Boys elleni Libertadores-kupa döntőjének visszavágóján (3-0) ő szerezte csapata második gólját, míg a PSV Eindhoven elleni Toyota Világkupa összecsapáson (2-2, tizenegyesekkel 7-6) két gólt szerzett, és a mérkőzés legjobbjának választották.

Három évet húzott le a mexikói Cruz Azulnál (1989-1992), de megfordult Argentínában, Japánban, valamint a paraguayi Olimpia Asunciónnál is. Játékos-pályafutását a Montevideo Wanderers csapatánál fejezte be 2000-ben.

 

Hugo de León és Santiago Ostolaza az 1988-as Toyota Világkupával

 

Hazájában eddig négy csapatot irányított edzőként; dolgozott a River Plate-nél, a Deportivo Maldonadónál, a Wanderersnél, valamint a Nacionalnál.

 

Ami pedig a Cerro Largót illeti: a fővárostól 400 km-re fekvő városka csapatát komolyan meglegyintette a kiesés szele, hiszen jelenleg a harmadik legrosszabb eredménnyel rendelkezik azon a táblázaton, amely az elsőosztályú tagságról dönt. Az Aperturában elért 11. hely után a Clausura utolsó helyén álló csapat eddigi 23 mérkőzéséből mindössze hatot tudott megnyerni; bár matematikailag még kiharcolhatja a bentmaradást a kék-fehér klub, Ostolazának nem lesz könnyű dolga.

 

Szólj hozzá

cerrolargo santiago.ostolaza