2010. máj 05.

Clausura, 2010 - A 15. forduló eredményei

írta: maracanazo
Clausura, 2010 - A 15. forduló eredményei

 

 

A Clausura 15. fordulójában sem talált legyőzőre a Peñarol; Diego Aguirre tartalékosan felálló csapata nagy csatában verte meg a már kiesett Atenas gárdáját. A vendégegyüttes egészen az utolsó percekig tartotta magát, végül azonban elfáradt, így vereséggel búcsúzott az élvonalbeli küzdelmektől. 

 

A Peñarol-Atenas összefoglalója:

 

 

Peñarol          3-2            Atenas

Gólszerző: Bosco (68.), Alonso (82.), Arévalo (90.), ill. Varela (49.), Varela (79.)

 

 

A harmadik helyért játszott a Liverpool és a Defensor Sporting együttese. Ennek az összecsapásnak komoly tétje volt, hiszen a bronzérmes csapat indulhat a 2011-es Libertadores-kupa előselejtezőjében. Végül a házigazda Liverpool sima, 3-0-ás győzelmével zárult az összecsapás. A kék-feketék első ízben szerepelnek majd a legrangossabb Dél-Amerikai kupasorozatban.

 

Liverpool-Defensor Sporting

 

 

Liverpool          3-0           Defensor Sporting

Gólszerző: Figueroa (51.), Figueroa (60.), Acuña (86.)

 

A Clausura meglepetéscsapata, a Fénix, 2-2-es döntetlent ért el a Central Español ellen, és végül a harmadik helyen zárt a bajnokság második szakaszában. Tizenöt mérkőzésükből mindössze kettőt veszítettek el a lila-fehérek; ez különösen annak fényében dicséretes teljesítmény, hogy az Apertura végén 11 vereség állt a nevük mellett.
 

Fénix          2-2            Central Español

Gólszerző: Cardinali (5.), Lima (70.), ill. Rodríguez (3.), Semperena (19.)


Parázs meccset vívott egymással az idei Libertadores-kupában szerepelt két kiscsapat, a Cerro és a Racing. A mérkőzésen négy kiállítás volt - ebben igazságos döntetlent értek el a felek, gólt viszont csak az égszínkék-fehérek szereztek, így övék lett a Clausura második helye.

 

Cerro            1-0          Racing Club

Gólszerző: Mora (39.)

Kiállítva: Asconeguy, Soto, ill. Mirabaje, Tejera

 

A Daniel Carreño vezetőedzővel jóval megbízhatóbban szereplő Wanderers kétgólos hátrányból állt fel a River Plate ellen. A hazaiak végül az összesített bajnoki táblázat hetedik helyére kapaszkodtak fel, míg a River negyedik lett, és kivívta a jogot a Copa Sudamericanában való indulásra.

 

Montevideo Wanderers          2-2           River Plate

Gólszerző: Argachá (68.), Nazario (81.), ill. Lugo (7.), Lugo (16.)

 

Szólj hozzá

clausura2010