2010. máj 05.

Tacuarembó: Drámai bentmaradás

írta: maracanazo
Tacuarembó: Drámai bentmaradás

A Clausura 15. fordulója előtti egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy ki fog kiesni az első osztályból. Az már korábban eldőlt, hogy az Atenas és a Cerro Largo a másodosztályban folytatja, ám egy hely még kiadó volt, és a Tacuarembó, Cerrito, Rampla Juniors triónak volt félnivalója.

 

A vasárnap délutáni mérkőzések előtt így festett a kiesési zóna:

 

12. Cerrito 62,93
13. Rampla Juniors 62
14. Tacuarembó 60

 


Ugyan a Cerritó pontelőnyben volt riválisaival szemben, az újonc csapatnak a Nacional otthonában kellett pályára lépnie. A Rampla Juniorst a Danubio fogadta, míg a Tacuarembót a már kiesett Cerro Largo. 


Az eredmények a következőképpen alakultak:


Danubio        1-2         Rampla Juniors

Gólszerző: Guzmán (69.), ill. Benia (22.), Guevera (75.)


 

A Rampla Juniors győzelme tulajdonképpen nem is számít meglepetésnek, hiszen a piros-zöldek az elmúlt hét fordulóban nem találtak legyőzőre, míg Recobáék idén meglehetősen rapszodikusan szerepeltek. A Rampla tehát győzelemmel biztosította be első osztályú tagságát.

 

Nacional         3-1         Cerrito

Gólszerző: Blanco (30.), Guigou (70.), García (84.), ill. Ronchetti (75.)


A Cerrito nem tudta tovább növelni pontjai számát, így már csak azért izgulhatott, hogy a párhuzamosan futó Cerro Largo-Tacuarembó mérkőzésen ne szülessen vendégsiker.

 

A Nacional-Cerrito összefoglalója:

 


Nos, sokáig úgy tűnt, veresége ellenére is megőrzi első osztályú tagságát a Cerrito, hiszen negyvenöt perc játék után 1-0-ás vesztésre állt a Tacuarembó a Cerro Largo otthonában. Aztán a 72. percben Machado egyenlítette ki a Tacuarembó hátrányát, de még ez sem lett volna elég a bentmaradáshoz. Alaposan kicentizték a piros-fehérek, hiszen csak a 85. percben tudták begyötörni az élvonalhoz szükséges második góljukat; 2-1-es győzelmével a Tacuarembó 63-ra növelte pontjai számát, míg a Cerritónak 62,93 egysége maradt.

7 századnyi pont döntött.

 

Cerro Largo          1-2           Tacuarembó

Gólszerző: Casado (25.), ill. Machado (72.), Sosa (85.)

 

A végeredmény:

 

12. Rampla Juniors 65
13. Tacuarembó 63
14. Cerrito 62,93

 

 

Szólj hozzá

clausura2010 cerrito tacuarembó rampla.juniors