2010. máj 06.

Cruzeiro: Jöttek, láttak, simán győztek

írta: maracanazo
Cruzeiro: Jöttek, láttak, simán győztek

Nemhogy csodát nem tudott tenni a Nacional a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjében, még a tisztes helytállás is elmaradt; a montevideói csapat sima vereséget szenvedett a végső győzelemre is esélyes Cruzeirótól. Az idegenbeli 1-3 után papíron még volt esélyük Eduardo Acevedo fiainak, hiszen egy 2-0-ás győzelemmel tovább lehetett volna lépni, ám a brazil csapat játékosai esélyt sem adtak a hazaiaknak az álmodozásra. 

Elsőként mindjárt Ribeiro, a múlt heti találkozó hőse vette be Muñoz kapuját szabadrúgásból, onnantól pedig már aligha lehetett kétséges a továbbjutó kiléte. A második játékrészre teljesen lenullázódott a Nacional; három kapott gól és két kiállítás szerepelt a Tricolores neve mellett.

Persze az uruguayi lapok sem mentek el szó nélkül a kiábrándító vereség mellett.

Az El Observador szerint a hazaiak "elképzelés nélkül tébláboltak a pályán, újabb pofont kaptak a Cruzeirótól, és megalázva intettek szomorú búcsút a kupának. [...]Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy a Nacional csak karikatúrája annak a csapatnak, amely az előző kiírásban tündökölt."  

"A Nacional kiesett. Elképzelés és jó játék nélkül adta meg magát a Cruzeirónak, és köszönt el a kupától." - írta az Últimas Noticias.

Az El País szerint "óriási volt a különbség" a két csapat között. A lap megjegyzi még, hogy "a Cruzeiro azt tett a Nacionallal, amit akart, és ezért maradhat versenyben a Libertadores-kupáért".

Érthető az uruguayi lapok csalódottsága, hiszen az elmúlt kiírásban a Nacional egészen az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes Estudiantes állította meg szoros küzdelemben. Mindenesetre Eduardo Acevedo csapatának nincs sok ideje szomorkodni, mivel vasárnap bajnoki (elő)döntőt játszik a Clausurát veretlenül záró Peñarollal.  


Nacional         0-3           Cruzeiro

Gólszerző: Ribeiro (30.), Renan (48.), Gilberto (81.)

Kiállítva: Coates (54.), Varela (70.), ill. Leonardo Silva (53.)


Továbbjutó a Cruzeiro 6-1-es összesítéssel.

 

 

Szólj hozzá

brazília nacional copalibertadores2010