2010. máj 13.

Jöhet a ráadás: Nyert a Nacional!

írta: maracanazo
Jöhet a ráadás: Nyert a Nacional!

2-0-ás győzelmet aratott a Nacional a Peñarol ellen az uruguayi bajnokság 2009/2010-es évadjának bajnoki elődöntőjében, így további két mérkőzésre lesz szükség, hogy a felek eldöntsék egymást közt, melyikük a jobb.

Mondhatni, hogy a Peñarol érkezett esélyesként a Centenarióba, hiszen Diego Aguirre játékosai  legutóbbi 15 mérkőzésükből 14-et megnyertek, és lehengerlő teljesítménnyel lettek a Clausura bajnokai, míg a Nacional egy kínos nemzetközi kupakudarcot követően igyekezett talpra állni (mint ismert, Eduardo Acevedo fiai 1-3, 0-3-mal búcsúztak a brazil Cruzeiro ellen a Libertadores-kupától). Mellesleg kedvezőbb helyzetből várhatta a találkozót a Peñarol, hiszen az összesített táblázat első helyezettjeként záró klubnak egy győzelem máris bajnoki aranyat jelentett volna.

Csakhogy... a Peñarol ezúttal nyomokban sem emlékeztetett a Clausura-győztes gárdára; Aguirre mester futballistái egyszerűen szenvedtek a pályán, ráadásul a csapat idei mérlege a Nacional ellenében mostanra katasztrofálissá (1 döntetlen, 2 vereség, 0-5-ös gólkülönbség) módosult.

Május 15-én és 18-án jöhet hát a ráadás: a két ősi rivális, mondhatni, a nulláról indulva újra egymásnak feszül, hogy pontot tegyen egy régóta húzódó ügy végére.

 
Penarol           0-2           Nacional

Gólszerző: Santiago García (12.), Santiago García (59.)

 

A mérkőzés góljai:

 

 

Szólj hozzá

nacional peñarol clausura2010