2010. máj 15.

Nacional-Peñarol: A döntő első felvonása

írta: maracanazo
Nacional-Peñarol: A döntő első felvonása

Az idei szezonban negyedszerre ütközik meg egymással Uruguay két legjobb csapata, a Nacional és a Peñarol. A Montevideóban délután négy órakor kezdődő összecsapás a bajnoki döntő első felvonása lesz, míg a visszavágót három nappal később, május 18-án rendezik. A találkozónak természetesen az ország legnagyobb arénája, az Estadio El Centenario ad otthont.

Ha csak a 2009/2010-es bajnokság statisztikáját vesszük alapul, akkor Nacional-győzelem valószínűsíthető, hiszen a fehér-kék-piros gárda az évad eddigi három mérkőzésén még csak gólt sem kapott az uruguayi el Clásicón; az Aperturában 3-0-ás Nacional-győzelem született, a Clausurában 0-0-ás döntetlen, míg a szerdai bajnoki elődöntőben megint csak Eduardo Acevedo csapata nyert, 2-0-ra. Az persze nem lehet, hogy még csak gólt se rúgjanak az arany-feketék, mondhatják a Peñarol hívei, elvégre olyan támadóik vannak, mint a bajnokság gólkirálya, Antonio Pacheco, valamint az argentin Martinuccio, ráadásul minden rossz sorozatnak meg kell szakadnia egyszer. Lehetőleg egy bajnoki döntőben.


A két együttes várhatóan ugyanabban az összeállításban lép pályára, mint szerdán, ami a Nacional esetében az alábbit jelenti:

Rodrigo Muñoz - Álvaro González, Alejandro Lembo, Sebastián Coates, Cristian Núñez - Gustavo Varela, Raúl Ferro, Oscar Morales, Ángel Morales - Santiago García, Mario Regueiro.

 

A Peñarol kezdő tizenegye:

Sebastián Sosa - Matías Aguirregaray, Gerardo Alcoba, Guillermo Rodríguez, Darío Rodríguez - Egidio Arévalo Ríos, Sergio Orteman - Gastón Ramírez, Antonio Pacheco,  Jonathan Urretaviscaya - Alejandro Martinuccio.

 

A mérkőzés játékvezetője Héctor Martínez lesz, aki először vezet El Clásicót, segítői  Marcelo Costa és William Casavieja.

 

A találkozó nyomon követhető itt: http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=76883&part=sports - és természetesen itt: http://www.teledoce.com/noticia/8653_Nacional---Penarol/ , Alberto Kesman tolmácsolásában.

 

Szólj hozzá

nacional peñarol clausura2010