2015. jún 15.

Egy mentőautó vetett véget az uruguayi bajnoki döntőnek

írta: maracanazo
Egy mentőautó vetett véget az uruguayi bajnoki döntőnek

sokminden.png

Sok mindent láttam már Uruguayban, de ilyet még nem: a pályára hajt egy mentőautó, mert nem tud máshová menekülni a rá záporozó kövektől és műanyag székektől, erre a játékvezető lefújja a meccset.

Nézzük, hogy is történt ez az egész! 

A vasárnapi bajnoki döntőt a Nacional és a Peñarol vívta egymással. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel zárult, pedig az Apertura-győztes Nacional már két góllal is vezetett az ősi rivális ellen, ám Pablo Bengoechea csapata egy Luis Aguiar-szabadrúgással, majd egy utolsó perces tizenegyessel felállt a padlóról, és kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban az emberelőnyben játszó Nacional Santiago Romero fejesgóljával ismét megszerezte a vezetést, azután pedig gyorsan büntetőhöz jutott, ám azt Álvaro Recoba csak tizenhárom perccel később tudta elvégezni. Történt ugyanis, hogy a kapu mögötti lelátó Peñarol-szurkolói(?) közül jónéhányan eszeveszett őrjöngésbe kezdtek, törtek-zúztak, és a Centenario Stadion műanyag üléseit a rohamrendőrökre dobálták.

Javier Bentancor játékvezető majdnem negyedórán át szüneteltette a mérkőzést, amelyből alig hét perc volt már csak hátra. Amikor némileg csillapodtak a kedélyek, a bíró elvégeztette a tizenegyest Recobával, aki azonban rosszul lőtt: az argentin Migliore kivédte a népszerű Chino büntetőjét, ám a Peñarol fanatikusait már ez sem érdekelte, és a pálya mögött várakozó mentőautót kezdték dobálni.

 

A sofőr, kétségbeesésében, a játéktérre hajtott, ezzel pedig végleg betelt a pohár Bentancornál, aki fogta magát és lefújta a találkozót. Mivel technikailag a találkozó nem véget ért, hanem felfüggesztették, ezért csak a bajnokság névadó szponzora, a Coca Cola trófeáját vették át a felhőtlenül ünneplő Nacional-játékosok; a szövetség még később dönt arról, hogy hivatalosnak végeredménykét regisztrálja-e a 3-2-es állást, vagy lejátszatja (zárt kapuk mögött) a hátralévő hét percet.

Egy kis uruguayi abszurd.

A bajnoki döntő összefoglalója

Szólj hozzá

nacional peñarol