2015. dec 21.

Győzelem 1-4-ről kilenc emberrel, horrorsérülés, a lefújás előtt visszatérő szurkolók: ilyen az uruguayi gerillafoci

írta: maracanazo
Győzelem 1-4-ről kilenc emberrel, horrorsérülés, a lefújás előtt visszatérő szurkolók: ilyen az uruguayi gerillafoci

rampla.jpg

Elképesztő meccsel zárta a 2015-ös évet az uruguayi foci!

Mielőtt beszámolnék a szóban forgó összecsapásról, muszáj megemlítenem, hogy a másodosztály Aperturáját drámai körülmények között megnyerő Rampla Juniors (Natalia Oreiro kedvenc csapata) három nappal a szezon kezdete előtt még egészen kilátástalan helyzetben volt; mintegy 190 ezer dolláros tartozása miatt úgy tűnt, hogy el sem indul a bajnokságban. Októberben a klub akkori elnöke le is mondott a posztjáról, majd a szurkolók valahogy összekaparták a szerepléshez szükséges pénzt...

Idén rendhagyó módon zajlottak a másodosztály küzdelmei, hiszen a szövetség a 15 csapatot egy 8 és egy 7 fős csoportba osztotta - a kevesebb meccs kevesebb kiadást kiadást jelentett az egyébként is a megszűnés határán lévő kluboknak. Ennek következményeként az A csoportban 7, a B csoportban mindössze 6 fordulót zavartak le. A két csoportelső aztán egy kétmeccses döntőben intézte el egymás között, hogy ki volt az Apertura legjobbja...

A Montevideótól 400 km-re található Melo városában rendezett első mérkőzésen a hazai Cerro Largo és a fővárosi Rampla Juniors egyaránt két gólt szerzett, vagyis a párharc teljesen nyitott volt a végső ütközet előtt.

A szombati visszavágó első 45 perce után aztán úgy tűnt, hogy minden eldőlt, hiszen a kék-fehérben játszó Cerro Largo 4-1-re vezetett az Estadio Olímpicóban. A részeg csimpánzokként tébláboló Rampla-védők három gólt ajándékoztak az ellenfélnek, amelynek tagjai alighanem lefutottnak tekintették a meccset, és az öltözőben nyilván szenvedélyesen posztoltak a facebook-falukra a már megnyert(nek hitt) bajnoki címről.

Erre mi történt?

A Rampla játékosai megnézték a félidőben a Menekülés a győzelembe vágott verzióját, és elhitték, hogy még lehet keresnivalójuk a pályán. Persze az is lehet, hogy az 51. perces kettős kiállítás inkább a vendégeket zavarta meg, akik teljesen visszahúzódtak a kapujuk elé, és hagyták, hogy a piros-zöld mezesek azt csináljanak, amit akarnak. A hazai csapat csak a 78. percben szerezte meg a második gólját (2-4) - ekkor még borzasztóan távolinak tűnt a hosszabbítást érő döntetlen. Két perccel később azonban a Ramplának ismét sikerült lenullázni a Cerro Largo védelmét, amikor Gonzalo Sena öt méterről a léc alá bombázott (3-4).

Még mindig kellett egy Rampla-gól a döntetlenhez, ám amikor Mauricio Felipe egy durva belépőt követően sípcsonttörést szenvedett, csapata pedig kilenc főre fogyatkozott, mert már nem volt több cserelehetősége, valószínűbbnek tűnt a Cerro Largo szoros győzelme.

01serules.png

 

Aztán a 90. percben egy jobb oldali beadásra úgy futott ki a Cerro Largo kapusa, mint egy Harald Schumacher-imitátor, Pablo Pereira befejelte az egyenlítő gólt, az Olímpico lelátója pedig felrobbant! Sőt, a hosszabbítás előtt újra megtelt, mert visszatértek azok a Rampla-szurkolók az egyenlítés hírére, akik az első 45 perc után mérgesen hazakullogtak.

A ráadásra teljesen szétesett az emberelőnyben lévő vendégcsapat, és nem tudta kihúzni a tizenegyesekig. A 100. percben Cristian Olivera emelt kapura, a hálóőr pedig késve rugaszkodott el ahhoz, hogy hárítsa a lövést: bent volt az ötödik Rampla-gól is.

5-4 lett a végeredmény egy szürreállis, az uruguayi foci lényegét mégis remekül összefoglaló meccsen.

Aki nem hiszi, nézze meg az összefoglalóját:

 

Szólj hozzá

cerrolargo rampla.juniors uruguay2015